szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ki mondta, hogy csak kánikulában lehet koktélozni? Ez legalább annyira lejárt lemez, mint hogy pezsgőt csak szilveszterkor iszunk.

Rakd össze, rázd meg, melegedj fel, érezd jól magad! Először is ez az alaprecept. Aztán jöhetnek a részletek. Az amcsik nagy kedvence, a jó öreg Jack bácsi három szuper téli, ünnepi variációval lepett meg minket.  

Forró méz

  • 4 cl Tennessee Honey
  • 2 cl friss citromlé
  • 1 bárkanál méz
  • 1 bárkanál narancslekvár
  • 2 cikk friss gyömbér
  • 1 egész fahéj
  • 2-3 db szegfűszeg
  • 1 filter narancstea
  • 2,4 dl víz

A fűszereket, a lekvárt, a mézet, a citromlevet és a gyömbért főzzük fel egy edényben, majd öntsük hozzá a teát. Hagyjuk állni 2-3 percig. Mérjünk 4 cl Tennessee Honey-t egy pohárba, majd szűrjük rá a forró italunkat.

Tipp: egész fahéjjal díszítsük.

Jack Daniel's

Egy cseppnyi Manhattan

  • 5 cl Jack Daniel’s
  • 2 cl édes vermouth
  • 2 öntet angostura bitter

Tegyünk minden összetevőt egy mixerbe és adjunk hozzá jeget. Rázzuk fel, majd öntsük ki egy koktélpohárba.

Tipp: díszítésként dobjunk a pohárba egy koktélcseresznyét.

Titkos kísértés

  • 2 cl Jack Daniel’s
  • 2 cl limelé
  • 2 cl maraschino likőr
  • 2 cl zöld chartreuse likőr

Tegyük a hozzávalókat egy mixerbe, majd jól rázzuk össze jégkockákkal. Öntsük egy hűtött, gömbölyített pezsgőspohárba. Ez az ital a klasszikus Final Word-koktél egyik változata, amelyben a whiskeyt frissen facsart limelével, maraschino és zöld chartreuse likőrrel dobjuk fel.

Tipp: díszítsük csillagánizzsal.

 

  

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!