Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Az észak-afrikai Maghreb – Marokkó, Algéria, Tunézia - nemcsak földrajzilag esik közel kontinensünkhöz. Konyhája is legalább annyira európai, mint keleti. A legkifinomultabb ízekkel a térség egyre népszerűbb turistacélpontja, Marokkó dicsekedhet. Az eredeti arab és berber alapokra jelentős hatást gyakorolt a hódító spanyolok, portugálok, és főként a gyarmatosító franciák gasztronómiája. Ez a keveredés teszi a marokkói konyhát egyedivé az arab világban.
Bárki betekinthet a borversenyek világába, megismerkedhet a minőségi borok kiválasztásának szempontjaival szeptember 5-én déltől este nyolcig a Millenáris Teátrumban. Magyarországon először nyílik lehetőség egy nemzetközi borverseny választékának felmérésére a nagyközönség által.
Nemrégiben felröppent a hír, miszerint a prágai városi önkormányzat fel kívánja számolni a Vencel teret övező kolbászos bódékat. Lett is nagy felzúdulás az egyébként roppant béketűrő prágaiak körében. Többen egyenesen a harmadik defenesztráció eljövetelét vizionálták. Az elöljáróság – okulva a történelmi példákból – gyorsan visszakozott, így a kolbászsütők továbbra is a helyi folklór részét képezik.
Van-e értelme a gyorsdiétáknak? Mi köze a globális felmelegedésnek a táplálkozáshoz? Mire jó a makrobiotika? Ilyen s ehhez hasonló, nem csak „zöldevőket” érintő izgalmas kérdésekre kaphatunk választ Budapesten, a XVI. kerületi Erzsébetligetben hét végén megrendezendő XII. Vegetáriánus Fesztiválon.
Csehország körülbelül száz sörfőzdéjében közel ötszázféle sört főznek. Mivel egy év még mindig csak 365 napból áll, kevés lenne egy esztendő, hogy valamennyit a tetthelyeken kóstolják végig a sörbarátok. Van azonban a turistáktól mindig hangos,nyüzsgő Prágában két rejtekhely, amely afféle sörtárlatként működik. A cseh főzdék kínálatának harmadát-felét megtaláljuk a Galerie-ben és a Pivovarsky Klubban.
Három napnyi színes családi programnak is helyt adott augusztus 20-án a Kossuth tér: Szent István király udvara elevenedett meg 11 órától a Parlament épülete előtt, a Néprajzi Múzeummal szemben rendezték meg a Kenyérfesztivált, és ezrek álltak sorba, hogy megkóstolhassák az ország idei születésnapi tortáját.
Előttünk egy pohárban gyantás, fehér bor, retsina illatozik, mellette kis tálkán fényes olívabogyók kelletik magukat, a tálban pedig olajosan csillogó, hófehér sajt, a feta. Görögországban járunk, az istenek eledelét falatozzuk.
A kormány Olaszországgal és Szlovákiával szemben is lépéseket tervez a tokaji bor és borvidék megóvása érdekében - jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő.
Milyen az igazi, jó pörkölt, ki lesz az Ízek Bajnoka? Még pár hét, és kiderül: SzeptEmber Feszt a pestszentlőrinci Bókay-kertben. Tavaly több mint 80 ezer látogatót vonzott a rendezvény, amelyre ezúttal szeptember 5-7. között kerül sor.
Kevés olyan amerikai film van, ahol jó és rossz fiúk előbb-utóbb ne pattintanának föl egy üveg sört. A Miller, a Bud vagy a Lite valóságos moziikonná vált.