szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A befektetési alapokban kezelt vagyon ismét a 3000 milliárd forint feletti csúcsok közelébe emelkedett. A befektetők a javuló múltbeli hozamok és az MNB kamatcsökkentései után jelentősen mérséklődő betéti kamatok miatt ismét a befektetési alapok felé fordulnak – áll a MoneyMoon 2010. első negyedévi tendenciákat összefoglaló elemzésében.

A hozamok mellett az elmúlt hónapokban a tőkebeáramlás is egyre pozitívabb képet festett, igaz elsősorban az alacsonyabb kockázatú alapok a népszerűbbek. A betéteknél az alacsony kamat és a 20 százalékos kamatadó már negatív reálhozamot eredményez. Az alternatív befektetési formák iránti kereslet élénkülése ezt látva érthető. A tartós befektetési számla (tbsz) bevezetése és a hozzá kapcsolódó adómentesség további motiváló tényező lehet, a törvény szerint a kizárólag forint denomináltság azonban kedvezőtlen.

A külföldi eszközökbe fektető, de forintban kimutatott alapokat a forint erősödése kedvezőtlenül érinti. Az általunk várt volatilitás visszatérése a befektetési alapok teljesítményeiben tükröződni fog.

Részletek az Ecoline.hu-n

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Befektetés: jól teljesítettek a részvényalapok

A részvényalapok érték el a legmagasabb hozamot a harmadik negyedévben, vagyonuk 27,7 százalékkal nőtt. A legtöbb friss tőkét a hosszú kötvényalapok vonzották, amelyek vagyona 91,1 százalékkal bővült - derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) negyedéves jelentéséből.

hvg.hu Gazdaság

Gyorsan gyarapodik a hazai befektetési alapok vagyona

A decemberi 3,1 százalékos növekedés után 2009 végén 413 hazai befektetési alapban összesen 2998 milliárd forintot kezeltek, az összeg 18,7 százalékkal nőtt 2008. végéhez képest. A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) szerdán közölt adatai szerint decemberben 54,5 milliárd forint friss tőkét vonzottak az alapok, és a hozamok további 34,6 milliárd forinttal növelték a BAMOSZ tagjai által kezelt állományt.

A főváros teszteket oszt szét a kerületek között az iskolanyitás előtt

A főváros teszteket oszt szét a kerületek között az iskolanyitás előtt

Mire lehet elég egy háromhetes informatikusképzés?

Mire lehet elég egy háromhetes informatikusképzés?

A Kórházi Főigazgatóság vezetője elmondta, a lélegeztetőgépen lévők több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni

A Kórházi Főigazgatóság vezetője elmondta, a lélegeztetőgépen lévők több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni