Londoni elemzők javítottak a magyar GDP-előrejelzésen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Moody's Analytics - amely nem azonos a Moody's Investors Service hitelminősítővel - közölte: Magyarországon 0,3 százalékos GDP-csökkenést vár 2013-ra az eddig jósolt 1,8 százalékos visszaesés helyett.

Az idei első negyedévi GDP-adatok alapján jelentősen javították magyarországi, ugyanakkor rontották csehországi és lengyelországi előrejelzéseiket szerdán londoni pénzügyi elemzők.

A Moody's Analytics - a hitelminősítői és pénzügyi szolgáltatási tevékenységet végző Moody's Corporation cégcsoport gazdaságelemző részlege - felülvizsgált, szerdán Londonban ismertetett prognózisában ugyanakkor több más nagy londoni ház előrejelzésével ellentétben még így is egész éves idei recessziót valószínűsített a magyar gazdaságban.

A cég - amely nem azonos a Moody's Investors Service hitelminősítővel - közölte: Csehországban 0,6 százalékos gazdasági visszaesést vár 2013-ban az általa eddig jósolt 0,1 százalékos növekedés helyett. A lengyel gazdaság teljesítménye a ház új előrejelzése szerint várhatóan 1,4 százalékkal nő az idén - az előző prognózisban 1,6 százalékos idei lengyel GDP-többlet szerepelt -, Magyarországon pedig a cég 0,3 százalékos GDP-csökkenést vár 2013-ra az eddig jósolt 1,8 százalékos visszaesés helyett.