A tegnapi optimizmus után ma ismét estek az OTP részvények

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 163,49 pontos, 0,87 százalékos csökkenéssel, 18 617,52 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények az enyhén erősödő Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Összességében nem lógott ki a nemzetközi trendből a magyar tőzsde, az európai piacokon is hasonló, napon belüli "lecsorgás" és fél-egy százalék közötti gyengülés volt tapasztalható - mondta el Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője. Hozzátette, hogy a forint kissé erősödni tudott kedden, ennek pozitív hatása azonban nem látszódott a részvénypiacon.   

A kereskedő kifejtette, hogy a BÉT-en a leglátványosabb az OTP közel másfél százalékos esése volt, ami azért meglepő, mert pozitív hírkörnyezetben csökkent a bankpapír ára. Felidézte, hogy előző nap a Kúria devizahitelezést érintő jogegységi döntése hatására jelentősen drágultak az OTP-részvények, a bankra nézve kedvező hír ellenére azonban az erősödésből kedden jócskán visszaadott a papír.

Varjú Péter kiemelte, hogy szerdán az amerikai Fed ülésére figyelnek majd a befektetők, a magyar idő szerint este várható nyilatkozatok előtt valószínűleg nem lesz határozott irány a piacokon. 

A Mol árfolyama 185 forinttal, 1,28 százalékkal 14 310 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 61 forinttal, 1,41 százalékkal 4250 forintra esett, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,34 százalékkal 296 forintra erősödött, forgalma 529,3 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 5 forinttal, 0,11 százalékkal 4485 forintra gyengült, a részvények forgalma 948,4 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1236,21 ponton zárt kedden, ez 5,96 pontos, 0,48 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.