Forbes: Beyoncé kaszált a legtöbbet idén, Madonna és Gaga lecsúszott

Forbes: Beyoncé kaszált a legtöbbet idén, Madonna és Gaga lecsúszott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Idén Beyoncé lett a legjobban kereső nő a zenei világban. A becslések szerint 115 millió dollárt, vagyis a tavalyi bevétele dupláját kapta a 2014 júniusát megelőző 12 hónapban – írta a Forbes magazin.

A 33 éves énekesnő éves jövedelmének nagy része világkörüli turnéjából származik. A nagysikerű koncertsorozat bevételei röpítették a tavalyi negyedik helyről a magazin által összeállított toplista csúcsára. A rangsorban olyan kolléganőit előzte meg, mint Taylor Swift, aki 64 milliós (16 milliárd forintos) bevételével a másodiknak zárkózott fel mögötte. A harmadik helyre a tavalyi nyolcadik, Pink ugrott előre 52 millió dollárral (13 milliárd forinttal).

"Beyoncé 95 koncertet adott az általunk vizsgált időszakban, ami átlagban városonként 2,4 millió dolláros bevételt jelent" – írta a Forbes a Pollstar kereskedelmi magazin adataira hivatkozva.

Az R&B-sztár tavaly decemberben megjelent albuma ugyancsak hozzájárult tetemes anyagi gyarapodásához.

A Barbadosról származó Rihanna 48 millió dollárral (12 milliárd forinttal) és Katy Perry 40 millió dollárral (tízmilliárd forinttal) került be az első öt legjobban kereső énekesnő közé az éves listán.

A tavalyi rangsort Madonna vezette, de idén az első tíz között már nincs ott. Lady Gaga a 2013-as másodikról egy év alatt a kilencedik helyre esett vissza 33 millió dollárra becsült idei jövedelmével.

A Forbes az adózás előtti éves bevételeket vette figyelembe 2013 júniusától számítva. A sztárok keresetébe a lemezeladásokat, koncertbevételeket, valamint a turnék egyéb kereskedelmi hasznát számolták be.

A magazin a koncertszervezőktől, a sztárok jogi képviselőitől és menedzsereitől kért adatokat, emellett az amerikai lemezipari szövetségtől, a Pollstartól és a Nielsen SoundScan cégtől nyert információkat is felhasználták a lista felállításához.