Mire jutott Vida Ildikó NAV-elnök a korrupcióval?

Mire jutott Vida Ildikó NAV-elnök a korrupcióval?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meglepődéssel indult, kínos csönddel ért véget az adóhatóság sajtótájékoztatója, amelyen azt tudakoltuk, hogy mi a helyzet a kitiltási listára rákerült Vida Ildikó által vezetett vizsgálattal. Válaszra sem méltattak, amikor azt kérdeztük, mikor hozzák nyilvánosságra a vizsgálat eredményét.

Tavaly november elején, amikor a NAV elnöke, Vida Ildikó maga ismerte el, hogy rákerült az amerikaiak kitiltási listájára, azt az ígéretet is tette, hogy felállít egy vizsgálati csoportot, amely kideríti, mi az amerikaiak problémája. A munkacsoportot ő maga, Vida vezeti. Azóta eltelt több mint három hónap, azonban semmi hír arról, mi van ezzel a vizsgálattal, lezárult-e, mire jutottak az adóhatóságnál, a nyilvánosság elé tárják-e az eredményt.

Vida Ildikó a kitiltási botrány idején, az amerikai konzulátust akkor irányító André Goodfrienddel, 2014 novemberében
©

Azon is nagyvonalúan túlléptek eddig, hogy Vida elmondása szerint rajta kívül még vannak NAV-vezetők a kitiltási listán, de hivatalosan nem nevezték meg őket.

A NAV ma sajtótájékoztatót tartott az idei ellenőrzési munkájáról, ott volt a hvg.hu is, a sajtótájékoztatót tartó elnökhelyettest és a NAV szóvivőjét faggattuk a belső vizsgálatról és a kitiltott NAV-vezetőkről. Elkenő válaszokat kaptunk, már amikor kaptunk, a vizsgálat eredményének nyilvánosságra hozatalára vonatkozó kérdésünket például nem is válaszolták meg. És kínos csönddel ért véget a sajtótájékoztató.