Hogy került a leszúrt prostituált a brit bankár bőröndjébe? Indul a per

Hogy került a leszúrt prostituált a brit bankár bőröndjébe? Indul a per

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Brit bankár ölt meg két indonéz prostituáltat Hongkongban? Erről kell ítéletet hoznia a bíróságnak, mely előzetesen meghallgatta a 31 éves férfit, aki a Bank of America ígéretes ifjú tehetsége volt.

Aztán a rendőrség egy leszúrt indonéz prostituáltat talált a bankár lakásának balkonján egy bőröndben. Egy másik összeszurkált és halott indonéz örömlány az ágyon feküdt. Mindenütt kokain. Az ígéretes ifjú karrierje kettétört. Pedig a legszebb reményekre jogosított.


Rurik George Catton Jutting már Cambridge-ben is sztár volt: az egyik diákszervezet elnöke. Bankos karrierjét a Barclay's-nál kezdte Londonban. Innen ment át a Bank of Americához. Az amerikai bank azután Londonból Hongkongba küldte. Lakást bérelt a vöröslámpás negyed közelében. Törzsvendég lett hamarosan. A két huszonéves indonéz lányt minden valószínűség szerint ott ismerte meg. Luxuslakása rendszeresen hajnalig tartó bulik helyszíne volt. A brit bankárkolónia fiatalsága ugyancsak kedvelte a helyet. Ahonnan aztán egy hajnalon maga a bankár hívta a rendőrséget. Miután megtalálták a két halott prostituáltat, a rendőrök azonnal őrizetbe vették a bejelentőt.


Ha elítélik kettős gyilkosságért, akkor életfogytiglant is kaphat. Maga a per ősszel kezdődik. Hongkong elitje izgalommal várja, hogy mi derül ki, hiszen az ifjú bankár nem volt magányos farkas. Mindenki tudta, hogy a pénzügyi elit köreiben nem ritka a kokainfogyasztás és a prostituáltak igénybevétele. No de egy kettős gyilkosság? Ez mindenkit megdöbbentett, hiszen Hongkongban nagyon ritka az emberölés – különösen ezekben a körökben. Sokan várják kíváncsian az ifjú brit bankár magyarázatát arról, hogy miképp került egy halott prostituált egy bőröndbe épp az ő luxuslakásának erkélyén, és egy másik miért feküdt élettelenül az ágyon összeszurkálva Hongkongban a vöröslámpás negyed közelében?