A világ leggazdagabb emberei 41 milliárd dollárt buktak Trump miatt

A világ leggazdagabb emberei 41 milliárd dollárt buktak Trump miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megremegett a Bloomberg milliárdosindexe, amikor kiderült: nem Hillary Clinton, hanem Donald Trump költözik be a Fehér Házba. Egy hete még 57 milliárd dollárral emelkedett a mutató arra a hírre, hogy Hillary Clintonnak jó esélye van a győzelemre. A szupergazdagok most 41 milliárd dollárt buktak.

A legrosszabbul a mexikóiak jártak. Donald Trump ugyanis a latin bevándorlás elleni harcot hirdette választási kampánya során. A mexikói peso értéke történelmi mélypontra süllyedt. A megválasztott elnök a kampány során fogadkozott: felmondja az észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezményt, mely az USA piacát összekapcsolja Kanadával és Mexikóval. A tőzsdei reakciók is azt jelezték: sokan tartanak attól a világon, hogy Trump szembemegy a globalizációval. Aztán a tőzsdék megnyugodtak. Kevesen hiszik ugyanis, hogy Trump komolyan veszi választási ígéreteit

Carlos Slim mindenesetre 5,1 milliárd dollárt veszített Trump miatt. A világ ötödik leggazdagabb embere vezeti azt a listát, mely Trump sikerének első áldozatait tartalmazza. Összességében a dollármilliárdosok indexe 0,9 százalékkal csökkent, de még így is meghaladja a szupergazdagok vagyona a 4400 milliárd dollárt! Persze maga Donald Trump sem áll tőlük túlságosan messze. Bár a dacos kívülálló szerepét játssza, de kiismerhetetlen vállalkozói pályafutása során mindig a Wall Street pénzére számított.

Hozzászólások