Kiváló stadionhelyzet: 18 német város jelentkezne a 2024-es Eb-re

Kiváló stadionhelyzet: 18 német város jelentkezne a 2024-es Eb-re

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Tizennyolc német város rendezne mérkőzést a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon.

A német szövetség (DFB) összesen tíz városban kívánja megtartani a hét év múlva esedékes tornát, a pályázók között van Berlin, Dortmund, Hamburg és München is.

"Az, hogy ennyi jelentkező van, bebizonyította, Németország mennyire lelkes, és mennyire szeretné, hogy a pályázata sikerrel járjon" – jelentette ki a DFB elnöke, Reinhard Grindel, aki hozzátette, a rendezésre jelentkező városok számából az is látszik, hogy kiváló az országban a stadionhelyzet.

A német városoknak péntekig kellett jelezniük, hogy szeretnék vendégül látni a legjobb európai válogatottakat 2024-ben. A szövetség április 11-ig hirdeti ki, pontosan milyen feltételeknek kell a településeknek megfelelniük, ezt követően június 12-ig kell hivatalosan is jelezniük, hogy valóban otthont adnának mérkőzéseknek.

A hét év múlva esedékes Eb megrendezésére az országok március 3-ig nyújthatnak be pályázatot az európai szövetségnek (UEFA), a helyszínről jövő szeptemberben dönt a szervezet. Németországon kívül eddig a törökök jelezték, hogy otthont adnának a tornának.