Zavar volt az Ügyfélkapu rendszerében, de a NAV megértő

Zavar volt az Ügyfélkapu rendszerében, de a NAV megértő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ide vonatkozó kormányrendelet alapján nem számít bele a határidőbe az a nap, amelynek során legalább 4 órán át tartó üzemzavar akadályozza az elektronikus ügyintézést, és a hétfő ilyen nap volt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) figyelembe veszi, ha az ügyfelek önhibájukon kívül nyújtanak be késedelmesen dokumentumokat - közölte a NAV az után, hogy hétfőn több adózó üzemzavarról tett bejelentést.

Az adóhatóság hétfőn honlapján jelezte, hogy a kormányzati portál és az Ügyfélkapu átmeneti fennakadása miatt az eBEV portál nem elérhető. Hozzátették, ez független a NAV informatikai rendszerétől, nem a NAV rendszerének meghibásodása miatt áll fenn. 

Az ide vonatkozó kormányrendelet alapján nem számít bele a határidőbe az a nap, amelynek során legalább 4 órán át tartó üzemzavar akadályozza az elektronikus ügyintézést. A NAV eljárása során figyelembe veszi, amennyiben az ügyfelek önhibájukon kívül esnek késedelembe - ígérik.

Csütörtökön egyébként tervezett leállásra is számítani kell egy négyórás karbantartás miatt, mint arról korábban beszámoltunk. A hvg.hu egyik olvasója is jelezte, hogy "áfa-bevallási határidő van, és megint nem működik az Ügyfélkapu. Ja és mellesleg 25-én is bevallási határidő!" - írta. A könyvelőként dolgozó olvasó úgy tapasztalta, hogy rendszeresek a leállások idén az Ügyfélkapu rendszerében.

Hozzászólások