Óriásiak a különbségek az ország keleti és nyugati fele között

Óriásiak a különbségek az ország keleti és nyugati fele között

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint 60 ezer forintnyi a különbség a legszegényebb és a leggazdagabb megyékben élők átlagbére között.

A legszegényebb és a leggazdagabb megyékben élők havi átlagbére között 64 ezer forint volt a különbség tavaly – írta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján a Magyar Nemzet csütörtökön.

A legtöbbet a fővárosiak keresték, ott tavaly több mint 226 ezer forint volt a nettó átlagkereset.

A leggazdagabbnak számító Győr-Moson-Sopron megyében több mint nettó 182 ezer forint volt a havi nettó átlagkereset. Érdekességként kiemelték, hogy Pest megye csak a hetedik a sorban. Az utolsó három helyen Nógrád, Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye áll. Utóbbi megyében tavaly a nettó 120 ezer forintot sem érte el az átlagkereset.

A cikkben kitértek arra is, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat régiónként is megvizsgálta a foglalkoztatási adatokat, s eszerint 2016-ban mindegyik régiót bővülő foglalkoztatási arány és csökkenő munkanélküliségi ráta jellemezte. Uniós összehasonlításban mindkét mutató – a foglalkoztatási arány és a munkanélküliségi ráta – is jelentős mértékben javult tavaly Cipruson, Horvátországban, Spanyolországban, Szlovákiában és Magyarországon is – írta a Magyar Nemzet.

Hozzászólások