300 ezres MNB-alapítványi ösztöndíjban részesül a Fidesz kommunikációs végrehajtója (és a felesége)

300 ezres MNB-alapítványi ösztöndíjban részesül a Fidesz kommunikációs végrehajtója (és a felesége)

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

"Kamuelőadásokat kell tartani, lényegében nem kell tanítani sem" – ezt mondta az egyetemi berkekben szokatlanul bőkezű ösztöndíjprogramról az egyik odajáró. Hídvéghi Balázs, aki amellett, hogy a Fidesz főkommunikátora, Matolcsy elnök tanácsadója is, feleségével együtt elnyerte a professzori fizetéssel vetekedő havi apanázst.

Nem tudni, felveszi-e a havi apanázst Hídvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, de a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy feleségével együtt sikeresen pályázott az egyik közpénzből fenntartott jegybanki alapítvány ösztöndíjára – feleségével, Hídvéghiné Pulay Brigittával együtt.

©

A dolog további pikantériája, hogy Hídvéghi Matolcsy György jegybankelnök elnöki tanácsadója is.

A lap hétfői cikke szerint a Hídvéghi házaspár már két éve jogosult a havi 300 ezer forintos ösztöndíjra. Hídvéghi mint a Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskolája hallgatója részesült az ösztöndíjban kommunikációs igazgatói és tanácsadói fizetése mellett. A program egyik résztvevője szerint a képzés nem túl megerőltető:

kamuelőadásokat kell tartani, lényegében nem kell tanítani sem.

A doktori iskola hallgatói három éven át évi 10 hónapra kapják meg a nettó 300 ezres, igen gáláns doktori ösztöndíjat – ez egy professzor fizetésével egyezik, ami okozott némi bérfeszültséget a Pécsi Egyetemen. Hídvéghi és jogász végzettségű felesége 2015-ben kezdte el a képzést, befejezése 2018 második felében várható.

MNB: Ez az ország legnagyobb doktori programja

A cikk állításait nem cáfoló közleményben reagált a fenitekre a Magyar Nemzeti Bank. Mint írták, a Pallas Athéné Alapítványok az ország legnagyobb doktori képzését, a Pécsi Tudományegyetemen létrehozott Geopolitikai Doktori Programot támogatják, amely Magyarországon egyedülálló, magas szakmai színvonalú képzést biztosít olyan neves külföldi és hazai előadókkal, mint például a volt ciprusi jegybankelnök, a Jeruzsálemi Héber Egyetem oktatója, a Sao Pauló-i Egyetem közgazdász-professzora és a Bolognai Egyetem közgazdász-professzora.

A doktori program hallgatói a képzés során teljesített szakmai munkájukért részesülnek ösztöndíjban - írták.

Amire Hídvéghi büszke lehet

Hídvéghi dolga jelenleg, hogy a Fidesz gyors reagálású és/vagy kampánycélú kommunikációs fullánkjait elhelyezze: tőle tudhattuk meg például, hogy a magyar nőkre nem az idehaza mindennapos családon belüli erőszak, utcai zaklatás, nemi erőszak, hanem a migránsok jelentik a legnagyobb veszélyt. Mindezt válasznak szánta arra az ellenzéki aggályra, miszerint a kormány nem ratifikálja az isztambuli egyezményt, amely a nők elleni erőszak csökkentését célozza.

De Hídvéghi adta a nevét a manchesteri koncerten elkövetett merénylet utáni kommunikációs bravúrhoz is: három mondatban jutott el a megrendüléstől a Fidesz kampánycéljáig, miközben Nagy-Britanniában felfüggesztették a kampányt az előválasztás előtt éppen hajrázó pártok.

Hozzászólások