Béremelésről tárgyalna a BKV-val a szakszervezet, de még a kánikulapénzt se fizették ki

Béremelésről tárgyalna a BKV-val a szakszervezet, de még a kánikulapénzt se fizették ki

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már most el akarja kezdeni a 2020-as béremelés megtárgyalását az Egységes Közlekedési Szakszervezet, 15 százalékról indulhat az alkudozás.

A BKV-nál hivatalosan még nem téma a jövő évi béremelés, de az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ), már most kezdeményezi az egyeztetések megnyitását. Idén 15 százalékos emelésről indítanák a tárgyalásokat - írja az mfor.hu.

Naszályi Gábor, az EKSZ elnöke azért tartja indokoltnak a tárgyalások mielőbbi megkezdését, hogy a munkavállalók ne nyáron jussanak hozzá a bérkülönbözethez, mint az korábban előfordult.

A szakszervezeti vezető arról is beszélt a lapnak, hogy attól tartanak, ha a cégvezetés az idén sem hajlandó többet adni, akkor újabb elvándorlási hullám kezdődhet, és súlyos milliárdokat költhet a cég új sofőrök kiképzésére. A létszámhelyzet a járművezetők körében javult, viszont más területen, például a karbantartóknál továbbra is súlyos hiány van és bérfejlesztés nélkül tovább romolhat a helyzet.

Naszályi szerint a cégvezetés alacsony fizetési hajlandóságát az jelzi, hogy a kánikulapénzről is hallgatnak, elméletileg szeptember 30-ig meg kell állapodni annak a kifizetéséről.

Hozzászólások