Rogán volt helyettes államtitkára ül a Nemzeti Koncessziós Iroda élére

Rogán volt helyettes államtitkára ül a Nemzeti Koncessziós Iroda élére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új szerencsejáték-koncessziós pályázatokat valószínűleg a 2022-es választások előtt elbírálják, az új szerződések pedig akár 2034-ig is érvényesek lehetnek.

Csonka Ernő lett a szeptemberben létrehozott Nemzeti Koncessziós Iroda (NKI) elnöke - szúrta ki a kormányzati portálon a Privátbankár.

Az NKI a Miniszterelnöki Kabinetiroda háttérintézménye, fő feladata pedig a kaszinó-koncessziós szerződések megkötése lesz. A kaszinók kizárólagos állami gazdasági tevékenységnek számító üzemeltetési jogát eddig a Varga Mihály, illetve a Pénzügyminisztérium kezelte, és engedte át a koncessziós pályázatok nyerteseinek.

A pályázat kiírása, a nyertes kiválasztása és a szerződés megkötése ezután a Nemzeti Koncessziós Iroda feladata lesz, a szerződéseket pedig Rogán Antalnak is alá kell írnia.

Csonka ismert név Rogán környékéről: az ügyvéd 2015 decemberétől 2016 novemberéig, lemondásáig volt a Miniszterelnöki Kabinetiroda gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára volt, de két másik minisztériumban helyettes államtitkárként dolgozott.

A szerencsejáték-koncessziós pályázat kiírására, elbírálására és a koncessziós szerződés megkötésére még a 2022-es országgyűlési választás előtt sor kerülhet, az új kaszinós szerződések pedig akár 2034-ig érvényesek lehetnek.

Hozzászólások