Feljelenti Rogán apósát az OLAF-nál a Momentum

Feljelenti Rogán apósát az OLAF-nál a Momentum

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A momentumos Hajnal Miklós a Ductus mezőgazdasági tanácsadócég 2,23 milliárdos megtámogatása miatt fordult az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz.

Hajnal Miklós a Momentum elnökségi tagja feljelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) Rogán Antalék ellen. Az erről szóló közleményben azt írja Hajnal, hogy a "propagandaminiszter rokonsága" a 2019-2020-as évben kiemelkedő mértékű, uniós finanszírozású állami támogatásokhoz, gyanús bankkölcsönökhöz és áron alul vett cégrészhez is jutott.

Rogán Antal apósának, Obrusánszki Zsoltnak a tavalyi cégvásárlása az egyik ügy, amit említ Hajnal, illetve ez az, ami az OLAF-ra tartozhat. A Ductus Szaktanácsadó és Oktató Kft., amibe 750 ezer forintért vásárolta be magát Obrusánszky, 2019-ben 2,23 milliárd forint vissza nem térítendő uniós eredetű állami forrást kapott. A momentumos politikus megjegyzi az Átlátszó nyomán, hogy a Ductus által elnyert pályázathoz 165 millió forint önrész is kellett volna, de a vállalkozás 2019 végi utolsó beszámolójában csak 47 millió forint szerepelt.

Titkolja az Agrárminisztérium a Rogán Barbara családjához köthető milliárdos pályázat részleteit

A Transparency International Magyarország szerint fals érveléssel titkolja az Agrárminisztérium az adatokat.

A Ductus ezek után 2020-ban további 315 millió forint bankkölcsönt kapott az állami tulajdonban lévő Budapest Banktól – attól, amelyik Rogánék földvásárlási botrányában is érintett. A feljelentést tevő Hajnal mindezt úgy kommentálja:

Amit itt látunk, az csupán a jéghegy csúcsa.

FELJELENTETTEM ROGÁNÉKAT AZ EURÓPAI CSALÁS ELLENI HIVATALNÁL Az atlatszo.hu cikke alapján feljelentést tettem az...

Posted by Hajnal Miklós on Friday, February 26, 2021
Hozzászólások