szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az utolsó szerződésmódosítás alapján is át kellett volna adni a 3,7 milliárd forintos komplexumot még tavaly ősszel.

Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a három éve épülő, de még mindig csak félkész szekszárdi uszoda ügyében – derül ki Pintér Sándor belügyminiszter válaszából, melyet Harangozó Tamásnak, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettesének írásbeli kérdésére adott.

A város 2018-ban szerződött az Aquaplus Kft.-vel, mely akkor 2019 őszére vállalta az uszoda megépítését, ám a legutóbbi szerződésmódosítás alapján is tavaly szeptemberben át kellett volna adni a létesítményt – írja a Népszava. Ennek ellenére az uszoda készültségi foka a lap szerint még nem érte el az 50 százalékot. Az eredetileg 3,7 milliárd forintba kerülő – amelyben van állami támogatás és hozzávetőlegesen 700 millió taópénz – komplexum építése körüli visszásságok miatt Bomba Gábor, a szekszárdi közgyűlésben többséget alkotó Éljen Szekszárd! ellenzéki frakcióvezetője tavaly szeptemberben tett feljelentést a helyi rendőrkapitányságon.

Két igazságügyi szakértő is megvizsgálta a projektet, s rengeteg hibát tártak fel

– nyilatkozta a frakcióvezető a Népszavának. Az öltözők szerinte beáznak, a medence pedig szivárog. Hozzátette, a város mégsem élhet kötbérköveteléssel – mely Harangozó levele alapján 62,5 százalékos készültségi fok alatt járna –, ugyanis az erre vonatkozó határidőket Ács Rezső fideszes polgármester a veszélyhelyzetet kihasználva többször is saját hatáskörben módosította.

A régi létesítményt a tetőszerkezet életveszélyes állapota miatt bezárták, így Szekszárdon öt éve nincs állandó fedett uszoda, csak egy sátorral fedett külső medence.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóth Richárd hvg360

Minidiktátorokat szült a veszélyhelyzet a NER polgármesterei körében

Néhány fideszes polgármester úgy értelmezte a koronavírus elleni védekezés miatt kihirdetett különleges jogrendet, hogy most bármit megtehet. Komló és Szekszárd kormánypárti városvezetője testületi döntés nélkül, egyedül is elfogadhatta a költségvetést és kézi irányítás alá vonta a helyi sajtót.

Tapasztalt szoftverfejlesztőt keres a HVG

Tapasztalt szoftverfejlesztőt keres a HVG

“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot vállalhatok” - kirajzott az utcára Budapest péntek este

“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot vállalhatok” - kirajzott az utcára Budapest péntek este

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió