szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Állítólag mostanra legalább húsz dolgozó van otthon, betegség miatt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A napokban koronavírus miatt halt meg az egyik budapesti kaszinó biztonsági őre – írja több, egymástól független forrásra hivatkozva a Telex. Forrásaik szerint a középkorú férfi a Vígadónál lévő Las Vegas Casino Tropicanában dolgozott.

Én már arra mentem dolgozni, hogy le kell tesztelni minket, mert a kollégánk meghalt

– nyilatkozta a lapnak az egyik forrásuk. Mint írják, a dolgozókkal gyorstesztet csináltattak, de az mindenkinek negatív lett. Mostanra viszont már legalább húszan vannak otthon betegség miatt. A dolgozók közül van, akinek minden forint számít, ezért az egészségüket is kockáztatva járnak be.

A Telex azt is írja, hogy a halálesettel és a járványügyi védelmi intézkedésekkel kapcsolatban a kaszinó vezetését is megkeresték. Részben ezt a választ kapták:

A válaszok megismerésére ön és az ön által képviselt sajtószerv semmilyen jogcímen nem jogosult.

Emellett a lap szerint hozzátették azt is, hogy társaságuk mindent megtesz annak érdekében, hogy a járványügyi intézkedéseket a kaszinó dolgozói és a vendégek is betartsák.

Ez a Las Vegas egyébként nem azonos a Sofitelnél lévővel, amelyet a Momentum feljelentett, sem azzal a Las Vegas kaszinóval, amely előtt tömött sor kígyózott januárban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindössze egy tanár ment be tanítani Répcelakon, fegyelmit kaptak a hiányzók

Mindössze egy tanár ment be tanítani Répcelakon, fegyelmit kaptak a hiányzók

Kopaszokkal és meghatalmazásokkal mennek egymásnak a Dunaferr-ügy szereplői

Kopaszokkal és meghatalmazásokkal mennek egymásnak a Dunaferr-ügy szereplői

Elon Musk szerint nem volt engedélyezve az önvezetés a halálos Tesla-balesetnél

Elon Musk szerint nem volt engedélyezve az önvezetés a halálos Tesla-balesetnél