szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ma már nem elég a négy fal, a vevők egyre válogatósabbak a lakáspiacon. Megtehetik, hiszen túlkínálat van. Sokaknak már nem elég az sem, ha jó helyen, jó minőségű lakást vehetnek: egyre többen tartanak igényt komplex „életérzést ” nyújtó lakásokra. Az ilyen típusú igények kielégítésére leginkább a többfunkciós projektek alkalmasak.

A budapesti vásárlók egyre igényesebbek, egyre többen vágynak különleges ingatlanpiaci termékekre. Ezeken belül a multifunkcionális ingatlanfejlesztések lehetnek a legsikeresebbek – nyilatkozta Gerő András, a Gestor csoport vezetője. Mint mondta: az olyan lakóprojektek, amelyek más jellegű ingatlanpiaci fejlesztéseket is magukban hordoznak, az átlagnál könnyebben adhatók el. A cég többek között ezért is határozta el, hogy legújabb hatmilliárd forintos ingatlanfejlesztésen belül loft-irodákat, lakásokat és háromcsillagos szállodát is kialakítanak. Gerő szerint, a belső-ferencvárosi városrehabilitáció újabb jelentős állomása lesz a mintegy 25 ezer négyzetméteres, többfunkciós gyár-épületegyüttes, amelyet a Klinikák metróállomás közelében alakítanák át többfunkciós ingatlankomplexummá. Az új, mini városnegyedben, a lakások és a szálloda mellett, a földszinti passzázs kávézókkal, üzletekkel, éttermekkel lesz teli, amely belső parkkal köti össze az Üllői utat és a szomszédos telken javában épülő új orvosi egyetemet.

A multifunkciós projektek tipikus példája a Budapest Gate nevű projekt is, amely nemcsak lakásokat és ötcsillagos szállodát, de horgásztavat és golfpályát is magában foglal majd. A közel 75 milliárd forintos projekt a jelenleg futó legnagyobb méretű vegyes rendeltetésű ingatlanfejlesztés Magyarországon. Területén a legnagyobb hazai 18 lyukú golfpálya mellett családi, iker- és társasházak, villák is lesznek, építenek egy luxushotelt és egy 1250 fő befogadására alkalmas konferencia-központot is. A wellnesságazatot egy gyógyfürdő és szépségközpont, és egy teniszpálya képviseli, kiegészítve lovaglási lehetőséggel − nyilatkozta Erdei Bálint a cég értékesítéséért és marketingért felelős vezetője.

A város a városban koncepcióját valósítja meg a Prestige Towers, amely tízmilliárd forint beruházással készült el. Ide néhány hete költözhettek be az első lakók. Itt a lakások luxuskivitele mellett olyan szolgáltatásokat is kínálnak, amelyek akár arra is késztethetik őket, hogy el se hagyják a környéket. Van itt kávézó, étterem, többtípusú szauna, kültéri medence és saját jacht kikötő is. Ugyanezekkel az adottságokkal rendelkezik a Prestige Towers szomszédságában lévő Marina Part is.

A budai oldalon is találunk példát többfunkciós lakóparkra. Ilyen például tízmilliárd forintos beruházással épülő Sasad Resort, amely egészen új lakópark-típust próbál Magyarországon meghonosítani − nyilatkozta Dömötör Mónika, a lakópark értékesítési igazgatója. Az Amerikából származó resort kifejezés most kezd csak elterjedni Európában, így kevesen ismerik. A resort típusú lakással együtt a vásárló wellness-fitnesz lehetőséghez is jut, a lakóparkokhoz általában nagy zöldterület, friss levegő és esetenként sportolási (tenisz, kosárlabda, de Amerikában lovaglási) lehetőség is társul.

EMA-vezető: Az AstraZeneca oltásával minden korosztály nyer

EMA-vezető: Az AstraZeneca oltásával minden korosztály nyer

Ha vannak meghökkentő nyári fotói, nehogy kidobja őket, egy vagyont érhetnek

Ha vannak meghökkentő nyári fotói, nehogy kidobja őket, egy vagyont érhetnek

Tökéletes algoritmus nincs. De a rettegés mellett van más út is

Tökéletes algoritmus nincs. De a rettegés mellett van más út is