Tatán is van már luxus hotel

Tatán is van már luxus hotel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Befejeződött a tatai Hotel Kristály rekonstrukciójának utolsó üteme.

Befejeződött a tatai Hotel Kristály rekonstrukciójának utolsó üteme. Az épületben az üzleti vendégek igényeinek kielégítésére nyolc új szobát, bárt és wellness részleget alakítottak ki, továbbá pihenőkertté építették át a belső udvart - mondta a felújított létesítmény pénteki avatásán a tulajdonos Gasztro-Kristály Zrt. projektmenedzsere.

A megfáradt üzletembereket wellness-részleg várja

A műemlék épületet több szakaszban újították fel, legutóbb 2008-ban a lebontott hátsó épületszárny helyén alakítottak ki 33 új szobát. A mostani átalakítás és bővítés költsége elérte a félmilliárd forintot, melyből 190 milliót pályázaton nyert a Gasztro-Kristály Zrt. - mondta el Somogyi Gabriella projektmenedzser.

Megőrizték a történelmi belsőt, a szobákban viszont vadonat újak a bútorok

A Hotel Kristály Magyarország legrégebben szállodaként működő épülete, 1772-ben emelték Fellner Jakab tervei alapján. A hotel 23 embernek biztosít munkát.
Szálláshelyek és a turisztikai termékkínálat értékét növelő szolgáltatások fejlesztésére az elmúlt időszakban a Közép-dunántúli régióban 2.071 milliárd forint uniós forrást nyert el 10 gazdasági társaság. Ebből Komárom-Esztergom megyében három társaság található, amelyek összesen 734 millió forint támogatással valósíthatják meg tervezett beruházásaikat - tájékoztatott közleményében a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.