Forma-1: Alonso szomorú

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Fernando Alonso, a Renault vb-címvédője még szombaton is kesergett azon, hogy az F1-es magyar GP pénteki második szabadedzésén elkövetett szabálytalansága miatt megbüntették.

"Szomorú és csalódott vagyok a méltánytalanság miatt" - fogalmazott a vb-pontverseny éllovasa. "Persze nincs mit tenni, el akarom felejteni az egész históriát és már csak a vasárnapi versenyre összpontosítok. Nagyon bízom abban, hogy a futamon már nem lesz gond, használhatjuk az autónkat, és mindazt ami benne van" - ironizált a spanyol. 

Alonso elmondta, hogy Ausztráliában egy hasonló esetért ötezer euróra büntették, viszont amikor Coulthard előzte meg őt Franciaországban nem történt semmi. "Nincs semmi következetesség a büntetésekben és a szabályozásban, de azt hiszem a többi sportágban is hasonló a helyzet" - tette hozzá. 

Alonso, valamint a német Michael Schumacher (Ferrari) a pénteki második, illetve a szombati harmadik szabadedzésen elkövetett szabálytalansága miatt a kvalifikáción elért eredményéhez két-két másodperces büntetést kapott, így utóbbi a 11., előbbi csak a 15. helyről rajtolhat vasárnap. 

Alonsót azért szankcionálták, mert a második szabadedzésen indokolatlanul veszélyeztette Robert Doornbost, a Red Bull-Racing holland versenyzőjét, és nem vette figyelembe a sárga zászlót, M. Schumachert pedig azért büntették, mert a harmadik szabadedzésen a piros zászló ellenére több autót is megelőzött.