Az MDF Bokros Lajost kéri fel az EP-lista vezetésére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Bokros Lajos volt pénzügyminisztert, a Közép-Európai Egyetem (CEU) tanárát kéri fel az MDF elnöksége arra, hogy legyen az európai parlamenti (EP) választásokon a párt listavezetője - tudatta az MDF kedden az MTI-vel. Egyelőre nem tudni, hogy Bokros Lajos elfogadja-e a felkérést.

"A Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnöksége keddi ülésén arról döntött, hogy felkéri Bokros Lajost, vállalja el a MDF európai képviselő-választási listájának vezetését" - fogalmaz Dávid Ibolya pártelnök közleménye.

Bokros Lajosnál jobban senki nem ért a pénzügyi-gazdasági válság kezeléséhez - írja indoklásában Dávid Ibolya, majd hozzáteszi: nincs más út, csak az, ha az ország problémáit ismerő és megoldani kívánó racionális emberek összefognak.

Az MTI kedd estig nem tudta elérni Bokros Lajost, így egyelőre nem tudni, hogy a volt pénzügyminiszter elfogadja-e a felkérést. Már korábban megszületett a döntés arról, hogy a Fidesz-KDNP listáját Schmitt Pál, az SZDSZ listáját pedig Szent-Iványi István vezeti. Az MSZP listavezetőjét - információk szerint - pénteken nevezi meg Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök.