Hétvégén egymillióan látogatták a budapest temetőket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint egymillióan látogattak ki a hétvégén a fővárosi temetőkbe és sírkertekbe, mindenszentek napján is különösen erős forgalomra számít a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt.

Közölték azt is, hogy hétfőn, mindenszentek napján és az azt megelőző hétvégén a budapesti temetőkben jelentősebb esemény nem történt, és sem a közlekedésben, sem a megemlékezésekben fennakadás nem volt, azonban egy balesetről, egy rosszullétről és egy elfogásról beszámolt az intézet.

A tájékoztatás szerint az Új köztemetőben vasárnap egy körözött személyt elfogtak és előállítottak az ott szolgálatot teljesítő civil nyomozók. Szintén ebben a temetőben egy idős nő már a temetőből kifelé tartva összeesett a járdán. Az ott lévő mentő azonnal a segítségére sietett, a nőnek nem esett komolyabb baja.

A temetkezési intézet felidézte, hogy a cinkotai temetőben szülői felügyelet mellett játszó gyermekek lerántották a család tulajdonában lévő sírkő egy részét, amely rájuk borult, s a gyerekek nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

A temetők bejáratainál és a temetők területén - a rendőrség, a polgárőrség és a BTI Zrt. biztonsági szolgálata összehangolt munkájának köszönhetően - folyamatos volt a forgalomrányitás, és sokan vették igénybe az Új köztemetőben és a Fiumei úti sírkertben a cég által biztosított temetői járatokat.

A BKV a nap folyamán arról számolt be, hogy nyolcvan-kilencvenszázalékos a temetőkhöz indított vagy a sírkerteket érintő busz- és villamosjáratok kihasználtsága.