Velvet: szinte reménytelen megtalálni a bankrobbantót

Velvet: szinte reménytelen megtalálni a bankrobbantót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

„Annyira nincs semmi bizonyíték a nyomozók kezében, hogy a bankrobbantó besétálna a rendőrségre, még neki kellene bizonyítani, hogy ő a Lehel úti robbantó” – így fogalmazott a Velvetnek a bankrobbantási ügyet jól ismerő forrás.

Az elmúlt hetekben többször is felmerült már, hogy egyre reménytelenebb az év eleji robbantás ügyében indított nyomozás. Erről ír a Velvet is.

Január 13-án reggel, néhány órával a Lehel úti bankrobbantás után már a rendőrségnél voltak az ipari kamerás felvételek. Eltelt három és fél hónap, de ennél közelebb nem jutottak a tetteshez. Hiába a felvételek, hiába van szemtanú, hiába állt fel külön nyomozócsoport, hiába tudják, hogy ipari TNT-t használt a robbantó, és a bombát gyújtózsinórral hozta működésbe, mindez kevés volt az azonosításához – olvasható a cikkben.

©
©

A szakértők még abban sem tudnak megegyezni, pontosan milyen motorkerékpárt használt a robbantó, a nyomozók nem tudják, hol hagyta el a várost, így azt sem, hol kellene keresniük.

Nem vezetett eredményre a motoros egyesületek, társaságok, sportklubok feltérképezése, és az sem, hogy a nyomozásba bekapcsolódott a titkosszolgálat – tették hozzá.