Transindex: Orbán megzsarolta az Erdélyi Magyar Néppártot

Transindex: Orbán megzsarolta az Erdélyi Magyar Néppártot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Forrásmegvonással fenyegette meg Orbán Viktor az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) arra az esetre, ha államelnök-jelöltet állít az RMDSZ jelöltjével, Kelemen Hunorral szemben a novemberi államfő-választáson - írja a Transindex.

Annyira ellenezte egy EMNP-s államelnök-jelölt indítását az idei választásokon Orbán Viktor, hogy forrásmegvonással fenyegette meg a pártot – írja saját, neve elhallgatását késő forrására hivatkozva a Transindex romániai magyar portál. A lap azt írja, hogy Orbán Viktor bálványosi táborban tudta meg, hogy ez EMNP államfőjelöltet állít Szilágyi Zsolt alelnök személyében. Korábban a Fidesszel az utóbbi időben ismét szoros viszonyt ápoló RMDSZ már bejelentette, hogy elnökük, Kelemen Hunor lesz a párt államfő-jelöltje.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn
©

Azt is írja a Transindex, hogy Kelemen Hunor múlt héten találkozott Orbán Viktorral, ám Szilágyi Zsolt írásos kérését hasonló találkozóra Orbán elutasította. Viszont rögtön leírják azt is, hogy az EMNP ezt cáfolta nekik.

Tusványoson a Transindexnek egy interjúban Toró T. Tibor, az EMNP elnöke úgy nyilatkozott, nem Budapest fogja azt eldönteni, hogy állíthat-e államelnök-jelöltet a néppárt, amelyet a Fidesz legszorosabb erdélyi partnerének tekintettek sokáig, sőt, gyakran megfogalmazódó álítása, hogy az EMNP-t lényegében a Fidesz támigatásával hozták létre.

A romániai államfőválasztás novemberben lesz.