Sickratman követője is milliókat kalapozott össze

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem csak Paizs Miklós költő-zenész, hanem az ő példájából kiinduló mozgássérült srác, Győri Gábor is milliókat gyűjtött össze azzal, hogy kirakta a Facebookra: pénzre van szüksége az elviselhető élethez.

Kicsivel több mint 2,7 millió forint gyűlt össze hétfő estig annak a Győri Gábor nevű fiatalembernek a bankszámláján, aki február 26-án pénteken hirdette meg a Facebookon saját adománygyűjtő akcióját. A fiú azt írta, egy világvége faluban él egy mozgássérült otthonban, ahonnan elvágyódik, és Pestre költözne egy jobb otthonba, ahol családjához is közelebb kerülne.

Előzőleg Sickratman, alias Paizs Miklós költő, a Belga zenekar egykori tagja írt hasonló bejegyzést, amelyben bevallja, hogy munka hiányában lényegében tengődik, ezért arra kéri azon ismerőseit, akik úgy érzik, van nélkülözhető pénzük, hogy segítsék ki őt azzal. A zenész csütörtöki bejegyzése után péntekre már 3,6 millió forint figyelt a számláján. Közben volt, aki veréssel fenyegette üzenetben, mások szemére vetették, hogy miért nem dolgozik, de mindkettő kommentelőnek válaszolt, utóbbinak például elmesélte, hogy mennyiféle munkát próbált ki az utóbbi időben. Amúgy azt írta, "ennyi pénzem még sose volt. Ösztöndíjnak veszem. Bűntudat nélkül fogok művészeti tevékenységet végezni", továbbá azt is megígérte, hogy nem herdálja el.

Bizonyos Németh Erik is bepróbálkozott a gyűjtéssel, minden jót kívánok neki. Ugyanakkor azt is szóvá tette (és elég...

Közzétette: Sickratman hivatalos – 2016. február 28.

Győri Gábor csak pénteken kezdett el adományt gyűjteni, aznap estig 68 ezer forint érkezett meg hozzá, de a Facebook-posztjának a híre bizonyára csak ezután terjedt el, mert hétfőre már több mint 2,7 millió forintot gyűjtött össze. Ki is írta a Facebook-oldalára, hogy kisebbfajta sokkon van túl, és persze sűrűn hálálkodik, korábban ugyanis már jelezte, hogy havonta kevesebb mint 60 ezer forintból él.

KEDVS MINDENKI, NE HARAGUDJATOK HOGY EDDIG NEM ÍRTAM ÖSSZEGET DE.. KISEBB FAJTA SOKKON VAGYOK TÚL., AMIT LEGUTÓBB LÁ...

Közzétette: Gábor Győri – 2016. február 29.
Hozzászólások