Pharaon magyar tartózkodási engedélyt is kapott

Pharaon magyar tartózkodási engedélyt is kapott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hazai hatóságok sosem vettek ujjlenyomatot az FBI által keresett Ghaith Pharaontól, ennek ellenére nemcsak vízumot, hanem magyarországi tartózkodási engedélyt is kapott – erősítette meg a Belügyminisztérium a Heti Válasz szerint.

A magyar hatóságok 2014-től lényegében minden biztonsági kaput megkerültettek Ghaith Pharaonnal, hogy akadálymentesen törhessen utat magának Magyarországon – állította a Heti Válasz.

A Belügyminisztérium a lap kérdésére közölte, sosem vettek tőle ujjlenyomatot és nem szerezték be a biometrikus azonosítóit.

A tárca megerősítette, hogy Pharaonnak 2016. november 1-jéig magyarországi tartózkodási engedélye is volt, ehhez pedig a beszámoló szerint elvileg kötelező (lett volna) az arcképmás-készítés és az ujjnyomat-rögzítés.

A Heti Válasz szerint Pharaon először 2014 elején kapott tartózkodási engedélyt üzleti-befektetői tevékenységére, amelyet kétszer megújítottak, így közel három évig élvezhette a szabad ki-bejárás előnyeit.

Felidézték, hogy Kontrát Károly belügyi államtitkár a tartózkodási engedély lejártának másnapján jelentette be a Magyar Időkben, hogy rögtön elkapják a szaúdi üzletembert, ha Magyarország területére lépne.