Csúnyán beleszaladt a pofonba a Fidesz egy EP-képviselőknek írt levéllel

Csúnyán beleszaladt a pofonba a Fidesz egy EP-képviselőknek írt levéllel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az itthon szokásos stílusban próbálták meg elmagyarázni, hogy mi a baj a CEU-val, de az európai parlamenti képviselők nem igazán voltak vevők erre.

Hatalmas felháborodást váltott ki az európai parlamenti képviselők körében egy levél, amellyel a fideszes EP-képviselők próbálták megmagyarázni a többi néppárti politikusnak a Magyarországon történteket a CEU-val kapcsolatban – írja a brüsszeli Politico lap.

A hibás angolsággal megírt levélben az állt, hogy a lex CEU kritikusait súlyosan megvezette az amerikai milliárdos propagandája, ezért a kritikusok csak egy "virtuális valósággal" küzdenek. A levélben a CEU elleni támadást egy George Orwell Állatfarmjából vett idézettel próbálták alátámasztani, miszerint vannak egyenlők, és vannak egyenlőbbek.

A lap szerint az e-mailtől sokan kiakadtak, Frank Engel, egy luxemburgi néppárti képviselő egyenesen azt követelte, hogy a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból, Magyarország pedig az EU-ból.

Hagyjuk a dumát. Tudjuk, hogy mi történik és miért. Miért nem húztok csak el mind a néppártból, mind az EU-ból saját magatoktól? Gyakorlatilag már így is kívül vagytok. Úgyhogy menjetek. Kérlek, menjetek.

– válaszolta a luxemburgi politikus a magyar képviselőknek.

Mint azt korábban megírtuk, a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppárt képviselőcsoportjának vezetője, Manfred Weber szintén a CEU védelmében posztolt a Twitterre azt követelve, hogy az Európai Bizottság folytasson le egy független vizsgálatot a magyar felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatban.

Hozzászólások