Színművészeti: az egyetemnek nincs tennivalója Marton László ügyében

Színművészeti: az egyetemnek nincs tennivalója Marton László ügyében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

A Színház- és Filmművészeti Egyetem nem hosszabbítja meg Marton László lejáró szerződését, de mivel semmilyen bejelentés nem érkezett arról, hogy Marton tanárként visszaélt volna pozíciójával, az egyetem részéről "további tennivaló nem merül fel", írják.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem etikai bizottsága a Marton Lászlót érintő zaklatásos vádak után, tavaly novemberben indított etikai vizsgálatot, melyet most zárt le. Mivel Marton Lászlónak az egyetemmel kötött határozott idejű szerződése lejárt, és azt az egyetem nem hosszabbítja meg, az ügyben az FSZE részéről további tennivaló nem merül fel. A fentiekre tekintettel a vezetőség az eljárást lezárta, írják. 

Az egyetem szerint ezidáig semmilyen bejelentés nem érkezett arról hozzájuk, hogy Marton László tanárként visszaélt volna a pozíciójával. A 3. évfolyamos színész osztály hallgatói arról adtak önkéntes nyilatkozatot, hogy tanulmányaik során soha nem tapasztaltak semmiféle zaklatást, hatalommal való visszaélést osztályfőnökük, Marton László részéről.

A zaklatással vádolt rendezővel szemben petíciót indítottak a diákok, az SZFE tanára végül maga függesztette fel oktatói tevékenységét, noha az ellene felhozott vádakat tagadta.

Hozzászólások