Varju László feljelent és megmutatta a véraláfutásait

Varju László feljelent és megmutatta a véraláfutásait

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ő volt az egyik képviselő, aki az MTVA székházában éjszakázott vasárnap, aztán hétfőn mentővel vitték el.

A DK-s Varju László azt írja Facebook-oldalán, feljelentést tett amiatt, ami az MTVA Kunigunda útjai székházában történt vele hétfőn. Az országgyűlési képviselő egyike volt az ellenzékiek azon csoportjának, aki az épületben éjszakázott és töltötte a hétfőt, hogy elérje: beolvashassák öt követelésüket a köztévében vagy a közrádióban.

Hétfőn napközben Varju megpróbált bejutni egy üres stúdióba, amelynek ajtaját biztonsági emberek állták el. Az őrök akkor leteperték, majd arrébb taszigálták.

A tüntetések mérlege: összenőtt, ami nem tartozik össze?

Ami fél éve még elképzelhetetlen volt, az ma már valóság: a Jobbik és a DK egyes képviselői kart karba öltve tüntettek a túlóratörvény ellen. Több tüntetés után felmerül, hogy legális volt-e a képviselők akciója, milyen kép alakult ki az ellenzékről és ki fog profitálni az eddigiekből?

Délután Varju újra arról számolt be, hogy megverték a biztonságiak, a segítségére siető párttársait pedig nem engedték oda hozzá. A politikust végül mentő vitte el hétfő este a székháztól.

Varju most a közösségi oldalára posztolt fotón megmutatta a sérüléseit is, és azt írta: „a bordámmal még vissza kell menjek, több vizsgálat szükséges, de mindenről lesz látlelet is”.

Jogászok szerint a képviselőkkel szemben az MTVA-ban dolgozó biztonsági őrök nem léphettek volna fel, arra csak a rendőröknek lett volna joguk, ők azonban – bár többször hívták őket – nem jelentek meg.

Hozzászólások