Magyarázzák Orbán olcsó ebédjét: az adagok kicsik, a kínálat korlátozott

Magyarázzák Orbán olcsó ebédjét: az adagok kicsik, a kínálat korlátozott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

Az önkiszolgáló menza nem étterem – írja a Miniszterelnökség.

A hvg.hu elsőként megírta, a Gundel Étterem szolgáltatja a menzát Orbán Viktor Karmelita-kolostorban kialakított új munkahelyén. A Miniszterelnökség cikkünk megjelenése után fotókkal sietett mindenkit megnyugtatni, hogy a hely a városligeti árak tizedéért adja ételeit – és ezzel a budai Várban található legolcsóbb étkezde lett.

De ez is kevés volt, a Miniszterelnökség nevében a Várkapitányság Zrt. újabb közleményt adott ki, amiben azt írják:

A Karmelita épületében dolgozó munkatársak napi étkeztetését – több közigazgatási intézményhez hasonlóan – ez az önkiszolgáló konyha látja el. Az önkiszolgáló menza nem étterem. Az üzemi konyha kínálatában kisebb adagokat szolgálnak fel és az ételkínálat is korlátozott.

A közleményben leírják még, a Karmelita hivatali étkezője hasonló árképzéssel dolgozik, mint a parlamenti képviselők étkeztetését ellátó Országház Étterem, ahol egy kétfogásos menü ára 780 forint. „Kettős mércének tartjuk, hogy az ellenzéki képviselők az országgyűlési menza árképzése ellen, ahol maguk is étkeznek, nem tiltakoznak, a Karmelita épület menzájának árszabását viszont kritikával illetik.”

Azt is leírták, a Karmelitában működő önkiszolgáló menza bérlőjének kiválasztása nyilvános pályáztatás útján valósult meg. Az értékelés legfontosabb szempontja a megajánlott bérleti díj összege volt.  A nyertes pályázó havi 2.54 millió forint bérleti díjat ajánlott.

Hozzászólások