Hét év után fogták el a kisbolt rablóit

Hét év után fogták el a kisbolt rablóit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Új információkhoz jutott a rendőrség, így már megtalálta az elkövetőket.

Hét év után került előzetes letartóztatásba két férfi, akik még 2012-ben lőfegyverrel, vagy annak utánzatával kiraboltak egy kisboltot Miskolcon – írta a police.hu. Ellenük a rendőrség fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A megalapozott gyanú szerint 2012. július 16-án a délutáni órákban két férfi arcát maszkkal eltakarva bement Miskolcon, a Bársony János utcán található egyik kisboltba, majd ott az alkalmazottat egy lőfegyverrel, vagy annak utánzatával a bevétel átadására szólították fel. Az eladó engedelmeskedett, és a kassza tartalmát az egyiküknél lévő hátizsákba szedte. A megszerzett pár tízezer forinttal a két rabló elmenekült a helyszínről, majd harmadik társuk – aki a bolt környékét figyelte – futva csatlakozott hozzájuk. A bolt eladóját a támadás során az elkövetők nem bántalmazták.

A nyomozást azonban másfél év múlva felfüggesztették, mert nem sikerült megállapítani az elkövetők személyazonosságát.

A rablás során rögzített nyomok alapján a rendőrség idén tavasszal olyan új információk birtokába jutott, amely elősegítette a hét évvel ezelőtti rablás egyik elkövetőjének azonosítását. A 32 éves férfit 2019. július 16-án a hajnali órákban a rendőrök elfogták, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a nyomozóknak részletes beismerő vallomást tett, majd megnevezte társait is.

A bűntársak közül egy főt a nyomozók 2019. július 16-án délután Miskolcon elfogtak. A 27 éves férfi szintén részletes beismerő vallomást tett a hét évvel ezelőtti rablással kapcsolatban. A harmadik bűntárs hatóságunk adatai alapján jelenleg külföldön tartózkodik, a vele kapcsolatos nyomozási cselekmények folyamatban vannak.

Hozzászólások