Orbán Viktor Prágába látogat

Orbán Viktor Prágába látogat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A visegrádi és a nyugat-balkáni régió együttműködésének erősítéséről tárgyal.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Prágába utazik, ahol részt vesz a visegrádi országok (V4) és a Nyugat-Balkán államainak csúcstalálkozóján, közölte Havasi Bertalan.

Orbán sajtósa elmondta, Andrej Babis cseh kormányfő meghívására először külön a V4-ek miniszterelnökei egyeztetnek a prágai várban, majd munkaebéd keretében tárgyalnak Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, Montenegro és Szerbia vezetőivel.

A cseh kormány tájékoztatása szerint a rendezvény célja a visegrádi és a nyugat-balkáni régió együttműködésének erősítése.

A cseh elnök egyébként éppen szerdán közölte, hogy felülvizsgálná Koszovó függetlenségének cseh elismerését, vagyis támogatná annak visszavonását.

Havasi közleménye szerint az ülés napirendjén az aktuális európai kérdések szerepelnek, többek közt az új Európai Bizottság összetétele, a 2020 utáni többéves pénzügyi keret, az infrastruktúra, az emberi erőforrások, az oktatás, a pénzügyi stabilitás témája, illetve az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdések.

A programot Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel, Peter Pellegrini szlovák és Orbán Viktor magyar miniszterelnök közös sajtótájékoztatója zárja.

Hozzászólások