Óriási baki a Tv2-n: összekeverték, kivel járassák le Karácsony Gergelyt

Óriási baki a Tv2-n: összekeverték, kivel járassák le Karácsony Gergelyt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Tetszett a cikk?

Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik – tartja a folklór –, és hiába, nehéz lehet nap mint nap legyártani ezt a sok kormányoldali riportot: megint becsúszott egy szarvashiba a Tények csütörtök esti hírműsorába. A Karácsony Gergely kiszivárgott hangfelvételéről készült anyagban a szocialista Tóth Csaba helyett névrokonát, az ELTE korábbi oktatóját mutogatták, mint fenyegetőző szocialistát. Igazán pikáns mindez ott lesz, hogy az ártatlanul belekevert Tóth jelenleg pont a korábban szintén lejáratni próbált ellenzéki politikus, Cseh Katalin kabinetfőnöke.

Ahogy megírtuk, csütörtökön nyilvánosságra került Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt egy beszélgetésének hangfelvétele, amin Zugló szétlopásáról és a családját ért fenyegetésről beszél – erről itt olvashat részletesen.

A felvételen szerepel Tóth Csaba, a zuglói MSZP-szervezet elnöke, ráadásul a kormányoldali média őt hozta összefüggésbe azzal, hogy Karácsony szerint megfenyegették, bár ezt maga az ellenzéki főpolgármester-jelölt cáfolta többször több helyen, például az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Tény: ő Tóth Csaba, az MSZP-s politikus
©

A NER-médiától elvárt módon a Tények is beszállt a Karácsony-hangfelvétel megfelelő átkötésekkel való tálalásába, csak épp véletlenül ennél a résznél a szocialista névrokonát mutogatták: azt a fotót vágták be, ahol Tóth Csaba, a Republikon Intézet volt vezetője, az ELTE egykori oktatója látható. Idén azért hagyta ott az elemző-oktató munkáját, mert Brüsszelbe költözött, ahol kabinetfőnökként Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselőjének munkáját segíti.

Szóval NEM arról a Tóth Csabáról beszélnek, akit 2:22-nél mutogatnak ebben a riportban.

Megkérdeztük a neve miatt a hangfelvétel-botrányba beleköltött Tóth Csabát, a többek közt a sci-fi politológiájával is foglalkozó politológus viccesen annyit reagált: „a kutatásaiban több módszer is ismert személyiségváltásra, bizonyára ezek használatával sikerült egy titkos személyazonosságában fenyegetnie Karácsony Gergelyt”.

És ő tényszerűen az a Tóth Csaba, aki a Republikon alapítója, volt vezetője
©

Már korábban is írtunk arról, hogy nem lehet könnyű megfelelő munkaerőt találni a Tv2-ben, mióta propagandacsatornává alakították, a riportot készítő munkatárs ezek szerint nem tudta, hogy néz ki a zuglói MSZP-s, és vélhetően bevágta az anyagba az első Tóth Csabát, akit az archívumuk feldobott. Hogy ez a szerkesztők egyikének sem tűnt fel, az további érdekes adalék.

Hozzászólások