A Magyar Nemzet szerzője szerint az nem elég, hogy Borkai kilépett a Fideszből

A Magyar Nemzet szerzője szerint az nem elég, hogy Borkai kilépett a Fideszből

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A véleménycikk Fricz Tamás politológus írása. Szerinte a győri polgármester meggyalázta a családcentrikus értékrendet, ezért le kell mondania a polgármesterségről is.

A szexbotrányba keveredett Borkai Zsoltról jelent meg (újabb) véleménycikk a kormányközeli Magyar Nemzet oldalán. A lap legutóbb október 11-én jelentetett meg egy cikket arról, hogy Borkainak távoznia kell, de az írás később eltűnt. Ballai Attila főszerkesztő kérdésünkre később azt mondta: "ez egy kolléga véleménye volt, nem szerkesztőségi álláspont, technikai hiba miatt élesedett ki. Ezért levették azt a címlapról."

A mostani írás viszont órákkal a publikálás után is elérhető, az írója Fricz Tamás politológus, aki "Borkai" címmel posztolta bejegyzését. Fricz ebben arról ír, hogy Borkai közszereplő, egy nagyváros vezetője, ráadásul a kormányzópárt, a Fidesz tagja, "éppen ezért innentől kezdve a magánéletében is azokat az értékeket, normákat kell követnie és felmutatnia, amelyek az ő pártjának és politikai táborának értékei és normái."

Fricz szerint a győri polgármester "meggyalázta a családcentrikus értékrendet", ebből pedig egyetlenegy következhet, hogy

Borkai Zsoltnak távoznia kell abból a politikai közegből, amely elítéli az ilyen magatartást.

A szerző megjegyzi, hogy Borkai tett is egy fél lépést, kilépett a pártszövetségből, "de van itt még valami".

Borkai nem látja be azt, hogyha a pártszövetség színeiben nyerte meg a győri polgármesterválasztást, akkor a polgármesteri pozíciója sem választható el a Fidesz-KDNP-tagságától? Nem látja be, hogy ha nem a Fidesz-KDNP színeiben indul október 13-án, akkor vélhetően nem választják újra, hiszen így is rengeteg szavazatot veszített, ráadásul a négy jobbikos jelölt visszalépése sem jött éppen rosszul neki?

- teszi fel kérdéseit Fricz Tamás.

A cikk azzal a kérdéssel zárul, Borkai mikor mond le a polgármesteri székről is, "hogy ezzel lehetőséget teremtsen a kormányzó pártszövetségnek arra, hogy egy új, erkölcsileg támadhatatlan emberrel induljon a győri polgármesteri székért fél év múlva".

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn azt mondta, "beteg dolognak tartom, ha valaki saját maga készít vagy készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről. Az egy beteg dolog."

Borkai Zsolt botránya a múlt hétvégén robbant ki, arról itt olvashatnak többet.

Hozzászólások