Hableány-tragédia: nem ismeri el felelősségét a Viking Sigyn üzemeltetője

Hableány-tragédia: nem ismeri el felelősségét a Viking Sigyn üzemeltetője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar hajó elhunyt kapitányát képviselő ügyvéd szerint a svájci cég időhúzásra játszik.

A Viking Sigyn szállodahajót üzemeltető cég, a Viking Cruises nem ismeri el felelősségét a Hableány-tragédiában, mondta Gulyás Krisztián a magyar hajó elhunyt kapitányát képviselő ügyvéd az M1 péntek reggeli műsorában – a beszélgetést a 444.hu szemlézte. Gulyás azt is elmondta, hogy nem meglepő a cég viselkedése, azok alapján, ahogy a hajó ukrán kapitánya védekezett.

Ugyanez látszódik a polgárjogi vonalon is. Minden egyes kommunikációban, minden egyes kapcsolatfelvételnél kifejezetten azt hangsúlyozzák, hogy az, hogy beszélgetünk bármiről, az nem minősül annak, hogy ők bármilyen felelősséget elismernének – mondta az ügyvéd.

Hozzátette, szerinte a svájci cég az időhúzásra játszik, mind a büntető-, mind a kártérítési eljárás során.

Az Index hétfőn írt arról, hogy újra bűnügyi felügyelet alá került Jurij C., a Hableány-baleset ügyében megvádolt ukrán hajóskapitány. A férfi ügyvédje, Tóth M. Gábor a portálnak megerősítette a Fővárosi Törvényszék döntését, és azt is elmondta, a kapitánynak egy lakásban kell maradnia, és nyomkövetőt viselnie.

A Hableány balesete tavaly május végén történt a Dunán, a Margit híd közelében, ahol a Viking Sigyn szállodahajó nekiütközött a kirándulóhajó hátsó részének. A nagyobb hajó maga elé forgatta a kisebbet, majd a víz alá tolta. A balesetnek 28 halálos áldozata van.

Hozzászólások