Az emberek 60-70 százaléka eltűnt a közterületekről, 35 újabb magyarországi fertőzött – hírek a járványról percről percre
percről percre

Az emberek 60-70 százaléka eltűnt a közterületekről, 35 újabb magyarországi fertőzött – hírek a járványról percről percre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meredeken nő a magyarországi koronavírusos esetek száma: a csütörtök reggeli adatok szerint már 261 igazolt fertőzöttről tudni. Eközben a világ is tovább küzd a betegséggel. Franciaországban például 40 ezer egészségügyi tartalékost és 100 ezer önkéntest küldenek a "frontra". Hírek a koronavírus-járványról percről percre.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Sorrend megfordítása

Mai közvetítésünk végéhez értünk

Köszönjük, hogy ma is velünk követték a járvány fejleményeit. Ezzel mai közvetítésünknek vége, percről-percre tudósításunkat lezárjuk. Jó éjszakát!

Legyen a sportcsarnokokból egészségügyi ellátóhely - kéri az érdi polgármester

Alakítsa át a kormány az érdi sportcsarnokokat egészségügyi ellátóhellyé – erre kérte Csőzik László polgármester egy levélben Orbán Viktort. Csőzik az Érd Aréna, valamint három iskola sportcsarnokát ajánlotta fel erre a célra. Ezeket az ingatlanokat térítésmentesen használhatnák egészségügyi ellátóhelyként – írta.

Nagy-Britanniában mostantól bírságolhatják, aki megszegi a járvány miatti korlátozásokat

Elsőre 60 font a büntetés, utána minden alkalommal duplázódik az összeg.

A lengyel képviselők tarthatnak home office-ból parlamenti ülést

A lengyel alsóház a házszabály módosításával megteremtette annak a lehetőségét, hogy videokonferencia formájában tarthassák meg a parlamenti üléseket olyan rendkívüli helyzetekben, amilyennek a jelenlegi koronavírus-járvány is számít. Magyarországon a kormány erre a lépésre nem volt hajlandó, pedig az ellenzék szerint ha ezt megengednék, akkor elvesztené az értelmét a felhatalmazási törvény.

A vitán részt vevő képviselőket a vírusfertőzés veszélye miatt 12 parlamenti tárgyalóterembe ültették szét, védőeszközökkel szerelték fel őket, így sokan kesztyűt, egyesek védőmaszkot viseltek.

Átlépte az ezret az amerikai áldozatok száma

Az Egyesült Államokban már 75 233 új típusú koronavírusos fertőzést diagnosztizáltak, a fertőzés okozta betegségben elhunytak száma meghaladta az ezret. Részletek itt.

A sofőrt fenyegették, mert nem lehetett jegyet venni a buszon

Nem mindenki értette meg, hogy működik a járvány elleni védekezés. Részletek itt.

4,7 milliárdért hozat kínai lélegeztetőgépet a külügy

Az 500 berendezésnek a második negyedévben kell megérkeznie, azaz legkésőbb júniusban.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Hozzászólások