Azonnali intézkedéseket rendelt el Müller Cecília a Pesti úti idősotthonban

Azonnali intézkedéseket rendelt el Müller Cecília a Pesti úti idősotthonban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fővárosi fenntartású intézményben 151 fertőzöttet igazoltak, hét gondozott elhunyt.

A Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti Idősek otthonában történt tömeges megbetegedések miatt azonnali intézkedések végrehajtására kötelezte az országos tisztifőorvos a Fővárosi Önkormányzatot – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon. Az otthonban a péntek reggeli adatok szerint 151 fertőzöttet igazoltak, és 7 idős gondozott elhunyt. Müller Cecília csütörtökön személyesen látogatott el Budapest legnagyobb idősek otthonába, majd ezt követően kötelező határozatban rendelt el újabb intézkedéseket.

Az országos tisztifőorvos három azonnali intézkedést rendelt el.

Az idősotthon lakói között még több fertőzött és beteg várható, mert jelenleg is zajlanak még laborvizsgálatok. Csütörtökön a mentők 126 idős gondozottat kórházba szállítottak, és ha további fertőzötteket igazolnak, akkor őket is kórházba fogják szállítani.

A Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti idősek otthonából múlt héten érkezett jelzés a kormányhivatalhoz a megbetegedésekről és arról, hogy nincs megfelelő felszerelésük, védőeszközük, a szerződött háziorvosok nem látják el az intézményt. Április 2-tól karantént rendeltek el az egész intézményre, határozatban kötelezve annak orvosát feladatainak ellátására, illetve a mentőszolgálaton keresztül megkezdték a mintavételeket a bentlakó idősektől és gondozóiktól. A Fővárosi Védelmi Bizottság 200 FFP2-es maszkot, valamint 25-25 liter kéz-, és felületfertőtlenítőt juttatott el az intézménynek.

Hozzászólások