Orbán Viktor elismerte: nem teljesítette maradéktalanul az uniós csúcsra kapott mandátumát

Orbán Viktor elismerte: nem teljesítette maradéktalanul az uniós csúcsra kapott mandátumát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mindezt Kövér László országgyűlési elnöknek írta meg egy levélben. Eszerint az öt pontból, aminek teljesítésével megbízta a parlament, csak kettő teljesült, kettőben ért el valamilyen eredményt, egyben viszont semmit.

Levélben számolt be Orbán Viktor miniszterelnök a három héttel ezelőtti ötnapos uniós csúcs eseményeiről, amit az Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak címzett. Orbán hosszasan és részletesen taglalta, hogy az európai tanácsi ülésre az Országgyűléstől kapott ötpontos parlamenti mandátumnak mely elemei hogyan teljesültek. A levélről Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke számolt be az MTI-nek.

Orbán eszerint azt írta, hogy a két első pont teljesült, a harmadik és ötödik pontban fontos lépéseket tett, de a negyedik pont nem sikerült.

Az öt cél a következő volt:

Havasi Bertalan szerint a kormányfő azt javasolta, hogy az uniós egyezség ratifikációja során az Országgyűlés vitassa meg, hogy az elért eredmények elegendőek-e ahhoz, hogy azt a magyar törvényhozás támogassa.

A hvg.hu korábban a kormánytöbbség által szabott szempontok szerint értékelte, hogy valóban sikert ért-e el Orbán Viktor a maratoni EU-csúcson. A kép nem tragikus, de legalábbis felemás - írtuk a tanácsi ülés után

Hozzászólások