A TEK ébresztette a pilisi férfit, aki fegyverrel fenyegette a szomszédait

A TEK ébresztette a pilisi férfit, aki fegyverrel fenyegette a szomszédait

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kapa, kasza, bot is előkerült egy családi vitában, majd az egyik résztvevő fegyverrel fenyegette meg a szomszédokat, ezzel intézte el, hogy meglátogassa a Terrorelhárítási Központ.

A Monori Rendőrkapitányság felkérésére a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei ébresztették azt a 46 éves pilisi férfit, aki szomszédainak szánt fenyegető szavait fegyverrel nyomatékosította, miután rokonságával ellátta volt veje baját.

A rendőrség közleménye szerint a rajtaütés indokaként egy, a házban induló, majd az utcán folytatódó családi perpatvar szolgált. A későbbi sértett szeptember 6-án Újszászról érkezett volt feleségéhez közös gyerekeik miatt. A 29 éves férfi és 26 éves exe a házban összeveszett, a vitába a nő hozzátartozói – élükön a 46 éves apjával – is bekapcsolódtak.

A dulakodásig fajult veszekedés az utcán folytatódott, a verekedéskor kapa, bot, kisszék is előkerült.

A sértett végül elmenekült, a felbőszült családtagok autóba pattanva és felfegyverkezve utána mentek, majd nem sokkal később visszatértek a házhoz.

Az ordibálást és veszekedést halló szomszédok az utcán figyelték az eseményeket, kérték a verekedőket, hogy fejezzék be. Senki nem hallgatott rájuk, ezért kihívták a rendőrséget. Az időközben hazatérő 46 éves apa a kocsiból kiszállva feléjük fordult, szitkozódni, és „megdöglötök” felkiáltással fenyegetőzni kezdett, miközben elővett egy fegyvert. Családtagjai ráncigálták be az udvarra, próbálták nyugtatni.

A sértett másnap kórházi ellátásra jelentkezett, a vizsgálatok megállapították, hogy az egyik ujja eltört, a tarkóján pedig vérömleny keletkezett.

Tekintettel arra, hogy a beszerzett adatok alapján nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy a 46 éves férfi emberi élet kioltására alkalmas fegyvert tartott-e magánál, a monori rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték elfogásához. A kedd hajnalban végrehajtott akcióban több embert, köztük a 46 éves férfit és 17 éves fiát előállították, a házban tartott kutatáskor egy gáz- és riasztófegyvert lefoglaltak.

A 46 éves férfi megtagadta a vallomástételt, 17 éves fia tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el. A Monori Rendőrkapitányság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben, amelyben további gyanúsítások várhatóak.