Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szakítás oka feltételezhetően az, hogy Nagy nem lehet a párt jelöltje 2022-ben.

Kilépett a Momentumból a korábbi kormányellenes tüntetések egyik ismert alakja, Nagy Blanka – értesült az Azonnali.hu. A portál úgy tudja: Nagy azért lépett ki, mert nem lehetett a párt jelöltje a 2022-es országgyűlési választáson. Az indulók névsoráról most vasárnap dönt az ellenzéki párt.

Nagy Blanka még 18 évesen lett ismert, amikor egy tüntetésen Áder János köztársasági elnököt és a fideszes vezetést kritizálta. Az aktivistára ezután össztüzet zúdított a kormányközeli média, Bayer Zsolt kormánypárti publicista pedig “egy igazi kretén, barom állatnak” nevezte őt a műsorában. Az ügyben becsületsértési pert indított Nagy Blanka, amelynek a végén a bíróság felmentette Bayert.

Naggyal korábban az Európai Bizottság szociáldemokrata alelnöke, Frans Timmermans is találkozót kezdeményezett. Ennek elsősorban az lett volna a célja, hogy Nagy csatlakozzon az MSZP-hez, ő azonban a Momentumot választotta. “Számomra fontos, hogy egy olyan csapattal dolgozzak együtt, akik pontosan tudják, hogy a mai 21. századi embernek miféle életmódra, világra van szüksége” – írta akkor a Facebookon Nagy Blanka. A bejegyzés ma már nem érhető el.

Az aktivista a 2019-es önkormányzati választáson összellenzéki jelöltként indult az önkormányzati képviselőségért Kiskunfélegyházán, de nem jutott mandátumhoz, 20 százalékot szerzett.

Hozzászólások