Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hazai András mellett a III. kerület egy másik képviselője, Rózsa László is hasonlóan döntött.

Kilépett a Demokratikus Koalícióból a párt két III. kerületi tagja, Rózsa László és Hazai Iván András, akik erről telefonon tájékoztatták Gyurcsány Ferenc pártelnököt – tudta meg a Telex.

A lapnak kilépésük okaként azt nevezték meg, hogy csalódtak Gyurcsány Ferencben, aki „nem tartotta be a korábban nekik tett ígéreteit”. Részleteket azonban nem árultak el.

 „A DK egy nagy és professzionális párt, de minél nagyobb, annál kevesebb benne a lélek” – mondta Rózsa László.

A DK-ból kilépésükkel egy időben lemondtak a III. kerületi önkormányzaton belüli vezető pozícióikról. Hazai a kerület alpolgármestere volt, Rózsa pedig képviselő, aki egyébként a kerület egészségügyi bizottságát vezette mostanáig. Kiss László DK-s polgármestert és az ellenzéki együttműködést továbbra is támogatják.

Rózsa és Hazai korábban azzal kerültek a hírekbe, hogy a 24.hu cikke szerint 2020. márciusban állítólag verbálisan megfenyegették a helyi tüdőszűrő munkatársát, hogy „egy idős nőnek a jogszabályi tiltás ellenére adják ki a hozzátartozója orvosi leletét” – írta a lap. A kerület sajtóosztálya akkor azt közölte, hogy az eset félreértés volt, amely végül a politikusok bocsánatkérésével zárult – emlékeztetett a lap.

Hozzászólások