Rácz Zsófia: Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell

Rácz Zsófia: Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fiatalokért felelős helyettes államtitkár azt mondja, nem hátráltatja, hogy nincs diplomája, de azért szeretné megszerezni.

„Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell. A diplomám hiánya nem hátráltat” – a Népszava beszámolója szerint így írta le feladatait Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár az ELTE Politológus Műhelyének online beszélgetésén. A lap ugyanakkor megjegyezte, hogy a beszélgetés egy másik pontján Rácz – korábbi kijelentésének ellentmondva – hangsúlyozta, hogy a törvény is szakmai felsővezetőként határozza meg a helyettes államtitkári pozícióját.

2019-ben törvényt módosítottak azért, hogy megfelelő diploma hiányában betölthesse a posztot, a helyettes államtitkár a Népszava szerint most mégis arról beszélt: nem tekint magára politikai kinevezettként.

Arról is beszélt, hogy szeretné megszerezni jogi diplomáját, hogy „komplexen láthassa át” a problémákat. Amikor arról kérdezték, hogyan látja hosszú távú karrierjét, a beszámoló szerint úgy felelt: szívesen foglalkozna nemzetközi joggal, külszolgálati munkát is vállalna diplomata vagy nagyköveti szinten.

Az elmúlt egy év legnagyobb eredményének azt nevezte, hogy a 25 éven aluliak jövő januártól személyijövedelemadó-mentességet kapnak a kormánytól.

A Népszava emlékeztetett, hogy Ráczot a helyettes államtitkári posztra Novák Katalin egykori családügyi államtitkár, mostani miniszter kérte fel, miután szoros szakmai együttműködésük volt még az ENSZ ifjúságügyi programjában.

A lap megjegyezte: a mostani beszélgetésnek jelentőséget adott, hogy Rácz korábban kerülte a nyilvánosságot, és ha a sajtó véletlenül mégis tudomást szerzett valamely programjáról, a helyszínen nem válaszolt a kinevezésére és a feladataira vonatkozó kérdésekre.

Hozzászólások