Fennállt a bűnismétlés veszélye, letartóztatták az SZFE-maszk miatt késelő férfit

Fennállt a bűnismétlés veszélye, letartóztatták az SZFE-maszk miatt késelő férfit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ügyészségi közlemény már majdnem kimondta azt is, hogy a férfi egy Free SZFE felirat miatt vágta meg a maszkot viselő nő arcát.

Az ügyészség kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésére látott lehetőséget, amellyel a nyomozási bíró is egyetértett – olvasható a fővárosi főügyészség szombati közleményében. Ebben arról tájékoztatnak: letartóztatták a férfit, aki az SZFE-maszkja miatt vágta meg egy nő arcát.

A kerületi ügyészség a kiemelt tárgyi súlyú ügyben, a férfi mielőbbi elszámoltatása érdekében gyorsított eljárásban bíróság elé állítást tervez. A közleményben az áll, hogy a megalapozott gyanú szerint a 37 éves férfi pár napja egy csepeli autóbuszon

a sértettet az általa viselt maszkon lévő felirat, és ezáltal egy egyetemi átalakítás ellen tiltakozó mozgalomhoz tartozása miatt bántalmazta úgy, hogy egy késsel az arcán megszúrta.

Ezzel az ügyészség már majdnem kimondja azt, amit a rendőrség nem konkretizált, a sajtó ugyanakkor tényként kezel, azaz hogy egy Free SZFE felirat miatt támadt a késes férfi.

A letartóztatásra a közlemény szerint a gyanúsított jelenlétének biztosítása, illetve a bizonyítás veszélyeztetésének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében volt szükség. A végzés fellebbezések miatt nem végleges.

Korábban a rendőrség azt közölte, hogy súlyos testi sértés kísérlete és közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, és nyolc órán belül elfogta a gyanúsítottat.

Közzétették a videót a Free SZFE-s maszkot viselő nő elleni késes támadásról

Felháborítónak nevezte Szarka Gábor, hogy az SZFE-től fizetést kapó oktatók kampányoltak az ellen, hogy fiatalok felvételizzenek az intézménybe. A kancellár szerint valójában a mesterek rántották ki az egyetemről a saját tanítványaikat. Ő úgy látja: a hallgatókat valójában nem érdekli, ki a fenntartó, és nem érti, hogy mi a probléma, ha most jobbak a lehetőségek náluk, mint korábban.

Hozzászólások