Rendkívüli vizsgalehetőségek a Miskolci Egyetemen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Még a tavaszi szemeszter végén, külön záróvizsga keretében lesz módja szakdolgozata, diplomaterve megvédésére a Miskolci Egyetem azon hallgatóinak, akik az árvíz sújtotta területeken kerültek nehéz helyzetbe, vagy a gátakon segítenek az árvíz ellen küzdőknek - rendelkezett Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora.

Miskolci Egyetem közleménye szerint a félév végi vizsgáikat és más tanulmányi kötelezettségüket teljesítőknek meghosszabbított vizsgaidőszak áll rendelkezésre a félév lezárására. A külön záróvizsgákról és a meghosszabbított vizsgaidőszakról később ad tájékoztatást a felsőoktatási intézmény. A Miskolci Egyetem vezetése kéri az érintetteket, hogy lehetőség szerint jelezzék karuk dékáni hivatalában, ha élniük kell e lehetőséggel, a helyzet rendeződésének függvényében pedig majd azt is, hogy az említett időszakokon belül mikor lesz lehetőségük arra, hogy eleget tegyenek tanulmányi kötelezettségüknek.

A Debreceni Egyetem közleményben jelentette be, hogy csatlakozik a Magyar Rektori Konferencia felhívásához, és azok a hallgatók, akik részt vesznek az árvízi védekezésben, vizsgakötelezettségeiknek később is eleget tehetenek a jelenlegi vizsgaidőszakon belül.