Tetszett a cikk?

A válság a béren kívüli juttatások piacán is nyomot hagyott. A rendszerben szereplő elemek többségének adómentes értékhatára évről évre folyamatosan növekedett. 2008-ról 2009-re azon elemek összege emelkedett, amelyek a minimálbérhez kötődnek és ezzel párhuzamos mértékben változnak.

Ilyen juttatás az ajándékutalvány, a kultúrautalvány, az iskolakezdési támogatás és az iskolarendszerű képzés, az üdülési csekk, valamint az önkéntes pénztárak. Így az étkezési utalványokra fordítható adómentes keretösszeg változatlan maradt. Különbség még a 2008-as és 2009-es év között, hogy míg korábban 400 000 forintban korlátozták az évente adható béren kívüli juttatást, addig 2009-ben ez a felső limit már megszűnt, és ezzel egy időben a minimálbér mértékéhez kötötték a kultúrautalványt.

A minimálbér emelkedése miatt a már említett juttatások értékhatára idén is megemelkedett, valamint a melegétel-utalvány értékhatárát ettől függetlenül felemelték 12 ezer forintról 18 ezer forintra.

A cikk folytatásáért és az összehasonlító táblázatért kattintson ide!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Érzelmes beszédben búcsúzott a Honortól a Huawei alapítója

Érzelmes beszédben búcsúzott a Honortól a Huawei alapítója

CEU-rektor: Demeter szavaiban mutatkozik meg a rezsim valódi természete

CEU-rektor: Demeter szavaiban mutatkozik meg a rezsim valódi természete