Feléled a kkv-finanszírozás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vállalkozásfejlesztési cégcsoport vezetőjeként definiálja magát az MFB, amely komplex szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

Az MFB Zrt. cégcsoportként igyekszik hazai kis- és középvállalkozói ügyfeleinek komplex szolgáltatást nyújtani a hitellehetőségektől a kockázati tőkebefektetéseken keresztül a garanciatermékekig − mondta Baranyay László elnök-vezérigazgató a bank hiteltermékeit bemutató országos road show budaörsi állomásán.

A legkisebb cégek számára tőkejuttatást szervező Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. (KvfP) jelenleg 31 céges befektetéssel rendelkezik − hangsúlyozta Jávor László vezérigazgató. A portfólióba tartozó cégek helyzetében visszaköszön a válság, az érintett kisvállalatok jellemzően fizetési gondokkal küzdenek, ezért általánosnak mondható a korábbi megállapodások átütemezése – írja a Napi Gazdaság Online. A KvfP-nek volt már bukott üzlete is a vezérigazgató szerint, két − egy Audi-beszállító és egy, az IKEA partnereként működő csomagolóanyag-gyártó − cégnél azonban kiemelkedően sikeres volt a befektetés, az érintetteket a cégcsoporton belüli tőkebefektetési "nagy testvérhez", az MFB Invest Zrt.-hez továbbították.

Szeptembertől a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) és a MAG − Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. – megkezdi a támogatott projektek ellenőrzését. Ahol nem vagy nem az eredeti terveknek megfelelően hajtották végre a beruházást, szerződést bontanak és visszaveszik a pályázati pénzeket, hogy azokat új fejlesztésekre lehessen fordítani − jelentette be Barta E. Gyula, a MAG vezérigazgatója. Az NFÜ még májusban új gazdaságfejlesztési pályázatokat ír ki, esetenként 70-80 százalék támogatásintenzitással.