Így kell milliókat keresni a közösségi kereskedésben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egyre nagyobb szereplővé válnak a piacon a közösségi kereskedési platformok, a világ legnagyobb ilyen oldalán, az eTorón már több mint 80 millió tranzakciót bonyolítottak idén, de a ZuluTrade nevű oldal 500 ezer ügyfele is több mint 500 milliárd dollárt mozgatott meg az elmúlt év során.

A közösségi kereskedési platformokon (melyek szinte kizárólag devizával foglalkoznak) a tagok tranzakciói nyilvánosak, a szereplőket az oldal teljesítményük s különböző mutatók alapján rendszerezi, sorba állítja. A sikeres kereskedők, brókerek − hasonlóan a többi közösségi oldalhoz − hamar sok követőre tesznek szert, akik árgus szemekkel figyelik, milyen ügyletet köt "gurujuk". Sőt, a legjobbakat nem csak egyszerűen figyelik, hanem valódi pénzzel automatikusan utánozzák is a csoport tagjai − erre a rendszerbe épített funkciók könnyen lehetőséget adnak.

A közösségi kereskedési oldalakat úgy kell elképzelni, mintha egy internetes devizakereskedő platformot kereszteznénk a Facebookkal. Az oldalon keresztül végrehajtott tranzakcióinkat minden szereplő láthatja, s aki tömegével köt sikeres ügyleteket (akár csak "játék pénzzel" is), egyre előrébb kerül a rendszer által összeállított rangsorban, s tevékenysége talán mások figyelmét is felkelti − olyanokét, akik valódi pénzüket szeretnék minél gyorsabban és minél jobban megsokszorozni, s ebben tőlük várják a segítséget.

A legnépszerűbb brókert a ZuluTrade-en több mint 8 ezer ügyfél bő 8 millió dollár valódi tőkéje követi – írja a Napi Gazdaság Online. Az eTorón a legnépszerűbb tag az elmúlt fél évben kötött 283 ügyletből mindössze két alkalommal veszítő, hat hónap alatt 56 százalékos hozamot elérő caraj51 nevű felhasználó üzleteit több mint 11 ezren másolják.

A legnépszerűbb magyar szereplő az eTorón jelenleg a mirugabi nevű user, akit már több mint ezren másolnak. A civilben futballbíróskodó kereskedő az elmúlt év során közepes kockázatot vállalva több mint 300 százalékos hozamot generált, ügyletei 95 százalékban nyereségesek voltak.

További részleteket itt lehet olvasni.