A milliárdos Csipak cége is szerepel a NAV végrehajtási listáján

A milliárdos Csipak cége is szerepel a NAV végrehajtási listáján

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A milliárdos üzletember, Csipak Péter érdekeltségébe tartozó Immobilia Real Estate Development Kft. is szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtási eljárással érintettek listáján. A cég szerint a végrehajtási eljárásokat megszüntették, csupán az eljárás adminisztrációs késedelme miatt láthatóak ezek még mindig a tulajdoni lapokon.

Csipak Péter 16 milliárdos becsült vagyonával négy évvel ezelőtt az ország 32. leggazdagabb embere volt. A cégjegyzék szerint egy végrehajtást az APEH Észak-budapesti Adóigazgatósága Hátralékkezelési osztálya indított még 2012 januárjában, hármat pedig a Pesti Központi Kerületi Bíróság rendelt el a milliárdos érdekeltségébe tartozó Immobilia Real Estate Developement Kft. ellen – írja a Blikk.

Kétszer kért végrehajtást a Főgáz Zrt.: először 2012. 07. 09-én, másodszor 2013. 11. 14-én. Egy végrehajtást a Díjbeszedő Faktor is kezdeményezett két és fél hónapja. 

A Zeppelin-beruházás és a természetvédelmi területre átnyúló magánvillája miatt Csipakról sokszor cikkezett a sajtó. (A HVG Csipak-portréját itt olvashatja!)

"A bécsi utcai projekt az eredeti tervek szerinti ütemezés alapján nem valósult meg. Az elmúlt időszakban azon dolgoztunk munkatársaimmal, hogy stabilizáljuk a cég gazdasági helyzetét. Ennek érdekében megállapodtunk a NAV-val, a kötelezettségeink nagy részét már rendeztük, illetve folyamatosan rendezzük. A végrehajtási eljárásokat megszüntették, csupán az eljárás adminisztrációs késedelme miatt láthatóak ezek még mindig a tulajdoni lapokon" – közölte a lap megkeresésére Kovács Alexandra, az Immobilia Zrt. kontrollingvezetője.