Halál a teniszpályán, viszály a fideszes vállalkozóval: elvitették a betontömböket

Halál a teniszpályán, viszály a fideszes vállalkozóval: elvitették a betontömböket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Sarkára állt a teniszcentrumot működtető cég, elvitette azokat a betontömböket, amelyeket a BKK a X. kerületi önkormányzat megbízásából helyezett el nem messze tőlük, és amelyeknek köze lehet ahhoz, hogy meghalt nemrég egy férfi a teniszversenyen. A hatóságok - egyelőre - nem merték visszatetetni az akadályokat.

Halálos áldozatot követelt a népligeti Ábris Teniszakadémia és a szomszédos lakópark évek óta tartó viszálya, miután a sportpályán másfél hete rendezett teniszbajnokság egyik versenyzője játszma közben összeesett és - ahogy arról korábban beszámoltunk – a lezárt útszakasz miatt a mentők csak gyalog tudták megközelíteni a helyszínt, ráadásul a teniszpályáknál ott levők segítségét kérve hordták be az újraélesztéshez szükséges orvosi eszközöket. A mentők mire odaértek, már nem tudtak segíteni a 61 éves férfin.

Az útlezárást egyébként a X. kerületi önkormányzat rendelte el, aminek polgármestere, Kovács Róbert történetesen a Taraliget lakója. Korábbi cikkünk kapcsán megkerestük a polgármestert, de akkor nem kaptunk választ kérdéseinkre, most a jegyző, Szabó Krisztián úgy nyilatkozott, hogy az úttorlaszokat X. kerületi önkormányzat megbízásából a BKK helyzete el, mert a Népliget közpark művelési ágú ingatlan, területére gépjárművel – a közszolgáltatók gépjárműveit kivéve – behajtani nem lehet, ezért az utóbbi években folyamatosan felszámolták a behajtási lehetőségeket.

A teniszpályát üzemeltetők régóta kérték, hogy a betontömböket onnan vigyék el. Eddig azonban nem hallgatták meg kérésüket.

A betontömbök még két hete, a haláleset előtt is ott voltak.
©

Most, a haláleset után elfogyott a türelem. A teniszpálya tulajdonosát képviselő ügyvéd, Simon Tibor a hvg.hu-nak megerősítette, hogy mivel a tragédiát követően sem intézkedett senki az útlezárás ügyében, ezért ügyfele elvitette a Kismartoni utat záró betonakadályokat, amiről hivatalos tájékoztatást küldött a rendőrségnek és a katasztrófavédelmi hivatalnak is, és abban bíznak, hogy a közfelháborodás miatt – a korábbiakkal ellentétben – ezúttal nem merik majd visszahelyezni azokat.

Elvittek betontömböket
©

A betontömbök most tehát nincsenek ott, ez látszik is fotónkon. Helyettük egy ember áll, a teniszklub megbízásából, aki a behajtani igyekvő autósokat visszafordítja, de így baj esetén mégis a mentők, tűzoltók, rendőrök gyorsan a teniszpályához tudnak sietni.

A kép bal oldalán látható az őr
©